Peter Wessel cup og Rødspætte Cup 2018

Våre håndballgutter G2003 brukte i år påsken til håndballcuper. I palmehelgen deltok de med en tropp på elleve spillere i Peter Wessel Cup (uoffisielt NM) i Larvik.

I innledende runde fikk de to seire og før de tapte med et mål mot Larvik Turn. Bogafjell hadde kampen under relativt god kontroll og ledet hele kampen gjennom, men etter en svak avslutning mistet de ledelsen.
Larvik ledet kun en gang i denne kampen, og det var når de skåret vinnermålet sekunder før slutt. Tapet kostet Bogafjell gruppeseieren og direkte plass i 1/8 finalen. I stedet måtte de spille 1/16 finale hvor de møtte Oppegård i en tett og tøff kamp hvor Oppegård til slutt vant med tre mål.

Alt i alt en godkjent prestasjon av våre gutter. Etter kun tre dager hjemme så bar det av sted til Danmark og Rødspætte Cup i Fredrikshavn.
En tropp på hele seksten spillere reiste ned med Color Line torsdag morgen. Laget ble innkvartert på Svalereden Camping i hytter hvor laget også spiste de fleste måltidene.
Cupen åpnet bra fredag morgen med storseier over tyske HTS/BW96 før de fulgte opp med seier mot IF Kroppskultur fra Sverige i en kamp full av action, utvisninger og rødt kort til svenskene.
Lørdag morgen slås tyske AMTV Hamburg relativt lett før Bogafjell tar fram noe av det beste de har i kampen mot danske Roskilde og greier å spille uavgjort mot et meget godt lag. Antiklimaks nås på kvelden da Bogafjell presterer å tape for Stord som kun hadde en seier før kampen mot Bogafjell. Bogafjell havner på andre plass i gruppa, noe som gir 1/8 finale i a-sluttspillet. Der møtte de IFK Kristianstad som blir for sterke.

Cupen gav laget noen sportslige oppturer, men også noen nedturer. Sosialt sett var cupen en innertier med kjekke kvelder på hyttene, på Nord Arena hvor de kikket på andre lag og ikke minst traff mange kjekke håndballjenter.
Nå har enerlaget to kamper igjen (mot Klepp og mot Nærbø 1) i årets a-serie hvor de kjemper mot Nærbø 2 om tredjeplass i serien. Begge har to kamper igjen, like mange poeng men Nærbø er foran på innbyrdes målforskjell. Det vil si Bogafjell må ta flere poeng enn Nærbø 2 for å ta tredjeplassen. I tillegg har de to kamper igjen i Regionsserien for G14. Toerlaget har også to kamper igjen i breddeserien og Uego Cup på Ålgård nå i vår.

Sendt inn til tips@bogafjellil.no av Kristian Bøe