Nå åpner kiosken!

Nå er endelig den nye kiosken klar til drift. Her er litt praktisk informasjon rundt dette.

Tanken er at denne kiosken skal være en bidragsyter til alt det andre positive som skjer i klubben for tiden.
Det vil være et kontaktpunkt for tilreisende lag hvor de vil finne en kampvert som viser dem hvor de skal. Samtidig vil det selvfølgelig også være en inntektskilde for klubben hvor vi skal tilby både kald og varm drikke samt noe å bite i enten om det er søtt eller sunt.
Vi har tjuvstartet kiosken litt allerede både i forbindelse med litt kamper og til fotballskolen, og den har virkelig blitt tatt godt i mot..
Det meste er klart, og vi har fått ekstremt god hjelp av Bernti og Ståle til å sette opp plattingen utfor.
Det eneste som egentlig mangler er foliering av selve vognen, men her venter vi riktig sponsor melder seg.(tips mottas med takk)

Bogafjell IL har for flere år siden skilt ut “kiosk” som en egen regnskapspost. Det betyr at enten det er i kiosken inne som brukes i forbindelse med håndballaktiviteter eller denne nye som vil brukes til mye fotballaktiviteter så vil alle inntekter tilfalle klubben og ikke være øremerket eller koblet til håndball/fotball i det hele tatt. Derimot vil det selvfølgelig være mest naturlig at håndball tar dugnad på innekiosken og fotball tar dugnad på utekiosken.

Utekiosken skal være åpen når det er fotballaktivitet på anlegget.
Det betyr i hovedsak tirsdager og onsdager når barne- og ungdomsfotballen har hjemmekamper, pluss torsdagene A-laget spiller hjemmekamp.

Vi har laget en dugnadskalender hvor ukene er fordelt mellom de ulike kullene, samt hvilke dager/åpningstider som gjelder.
Lagleder vil fordele oppgaver videre ut til foreldrene ut fra hvilket behov som finnes og hva som passer best for hver enkelt.

Begge kioskene er satt opp på samme måte, med omtrent samme sortiment og med omtrent samme rutiner og verktøy (iZettle og Vipps)
Ingunn er ansvarlig for kioskdrift i klubben og vil være kontaktleddet for laglederne. (kioskansvarlig@bogafjellil.no)

Vi har laget en egen side på internett hvor man finner f.eks brukerveiledning til nettbrettet, hvordan man tar i mot Vipps betaling, hvordan man åpner/stenger kiosken og mye annet.
Siden ligger under “Verktøy” og “Kioskdrift” eller du kan jukse litt og bare trykke her

Vi håper at alle ser hvor kult dette kommer til å bli, og at alle fotballforeldre gleder seg til å få oppleve en koselig dag i kiosken, forhåpentligvis med flott vær.
Vi ber også om forståelse for at det kan bli litt feilsteg nå i starten frem til vi har spisset alle rutiner og prosesser. Slik det ser ut akkurat nå så vil det være en uke på hvert kull, så dugnadsmengden må sies å være relativt lav 🙂

Det vi trenger hjelp til akkurat nå er:

Alle lagledere i fotballen:
Gå inn på Kioskdrift under Verktøy på nettsiden og les kapittelet “Forventninger til lagledere”.
Deretter kan dere gå inn i dugnadskalenderen og finne ut når ditt lag har dugnad i kiosken.
Videre må dere planlegge hvem som kan gjøre hva, hvem står i kiosken, hvem er kampvert, og hvem baker og hvor mye.
Navn på hvem som står i kiosken skriver dere bare rett inn i dugnadskalenderen, den lagres automatisk.
Les også litt om rutiner for åpning og stenging av kiosken slik at dere kan hjelpe til litt der også.
Hvis dere har spørsmål eller noe, så ta det gjerne direkte i laglederforumet på facebook så kan alle se både spørsmål og svar. Regner med at flere kan lure på det samme. 🙂

Alle fotballforeldre:
Gå inn på nettsiden og klikk på “Verktøy” og “Kioskdrift”
Der finner dere noen tema under “For dugnadsgjeng”. Les dere opp på forventninger og hvordan dere bruker nettbrettet etc.
Se gjerne også litt på forslag til bakeoppskrifter.
Deretter er det bare å sette seg tilbake og vente til at laglederen deres tar kontakt. 🙂

HÅND I HÅND – MOT NYE MÅL