Tiril ble inspirert av landslagsspillere

Faksimile fra Sandnesposten 28.06.2018

Bogafjell-talentet Tiril Østvold trener med landslagsprofiler på Equinors talentleir

GODE FOTBALLSPILLERE: Fra venstre: Guro Reiten, Tiril Østvold og Maria Thorisdóttir. Foto: Olaf Nagelhus/Woldcam

Tiril Østvold, som spiller for Bogafjell, deltok forrige uke på Equinor sin talentleir i Stavanger sammen med Norges mest talentfulle 14-, 15- og 16-åringer. På leiren trener de blant annet med landslagsprofilene Maria Thorirsdóttir og Guro Reiten.

– Lærer mye

Bogafjell-spilleren er én av 80 håndplukkede fotballspillere som var samlet på Equinors talentleir. Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole. Målet er å drive systematisk talentutvikling for å danne fremtidens landslag.

– Det er utrolig kjekt å spille fotball med mange andre gode jenter. Jeg lærer mye nytt som jeg kan ta med tilbake til klubbhverdagen, sier Tiril Østvold.

Imponerte landslagsprofiler

På leiren fikk Sandnes-jenta blant annet veiledning fra landslagsspillerne Maria Thorisdóttir, som til vanlig spiller for Chelsea FC og Guro Reiten som spiller i Toppserien for Lillestrøm.

– Vi er imponert over innsatsen til Tiril og de andre spillerne her på Equinors talentleir. De viser en enorm stå-på-vilje og spiller med den samme gløden som kjennetegner de som nå spiller på A-landslaget. Det lover godt for fremtiden, sier Thorisdóttir og Reiten, som er mentorer for Equinor Morgendagens Helter.

De har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har over 170 kamper for aldersbestemte landslag og A-landslaget.

Nåløyet er trangt

På leiren deltar rundt 80 av de mest lovende fotballtalentene i Norge. Både J15-landslaget, ett skyggelandslag med potensielle landslagsspillere og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

Fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, mener spillerne har all mulig grunn til å være stolte av seg selv.

– De har overbevist mange på veien for å bli tatt ut til denne talentleiren. Det er ingen tvil om at nåløyet er trangt. De er tatt ut fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre dem til en av «morgendagens helter». Talentleiren er en viktig arena med tanke på spissing og finsikting inn mot landslag, men først og fremst skal det være en inspirasjonsarena. Forhåpentligvis gir en slik samling spillerne ekstra motivasjon og viktig læring som de tar med seg hjem i klubbhverdagen sin, sier Håkon Grøttland.