Nathalie dømmer Norway Cup

Denne uka deltar Nathalie Fuglestad Fuglset som dommer på Norway Cup. Den snart 19-årige jenta er i den forbindelse tatt ut til å være med på Norges Fotballforbund sin dommerskole.

Denne prestisjetunge dommerskolen, som også er kjent under navnet NORCORE, utgjør NFF sin satsningsgruppe for unge og lovende dommere. Kun 12 andre jenter og 18 gutter er på landsbasis tatt ut til å delta på kurset som foregår under Norway Cup. Her får alle deltakerne jevnlig oppfølging og tilbakemelding fra tidligere og nåværende toppdommere.

Nathalie representerer Bogafjell IL, har dømt siden 2012, og tok kurset for rekrutteringsdommere i 2015.

– Kan du fortelle litt om kurset?
Dommerkurset startet allerede på fredag, to dager før kampene begynte, og varer til lørdag. I litt over en uke kommer altså noen av landets mest lovende dommere sammen for å lære og utvikle seg mest mulig. Hele den første lørdagen ble brukt til ulike seminarer hvor vi deltakere fikk mye nyttig informasjon om det å skulle bli en bedre og tryggere dommer. Vi så også flere klipp fra tidligere spilte kamper hvor vi skulle vurdere den aktuelle situasjonen. Fra søndag til lørdag er det kamper som står på programmet. I utgangspunktet skal hver av dommerne som deltar på dette kurset dømme tre kamper til dagen; én som hoveddommer og to som assistentdommer. På grunn av forholdene, som blant annet det veldig varme været, må antallet kamper av og til justeres slik at vi dommere skal kunne prestere optimalt i de kampene vi faktisk dømmer.

– Hva har så langt vært det beste med kurset?
Før jeg kom hit, var jeg en del av NORCORE #1, altså det første nivået i denne stigen. Dette kurset representerer NORCORE #2, noe som vil si at nivået på dommerene her er enda høyere. Tanken på dette gjorde meg helt ærlig litt nervøs. Samtidig visste jeg at jeg var tatt ut for en grunn; at jeg er god nok til å være her. Det er veldig gøy å få dømme sammen med andre jentedommere som holder et høyt nivå! Jeg synes det er veldig spennende, motiverende og lærerikt. Her er det også fokus på det sosiale; at vi skal kunne bygge nye relasjoner. Det er utrolig mange fine folk her! Det som jeg likevel kanskje synes er det beste med dette kurset er oppfølgingen av hver enkelt dommer. Vi har veileder i hver eneste kamp, og vi får utrolig mange gode tilbakemeldinger, både på ting vi gjør bra, og ting vi bør jobbe litt med. Menneskene som er her for å veilede oss er vanvittig dyktige, og jeg kan allerede si at jeg har vokst veldig som dommer. Jeg er også veldig fan av kurset sitt fokus på at dette er en trygg arena hvor vi skal vokse og utvikle oss som dommere.

– Hva tar du med deg fra kurset?
Jeg kommer til å ta med meg alle tilbakemeldinger, både skryten, men ikke minst tipsene jeg får. Jeg kommer også til å ta med meg den godfølelsen jeg stadig bygger her. Tilbakemeldingene og relasjonene herfra har gjort meg enda mer gira på å dømme. Det å se så mange unge dommere, spesielt jenter, dele samme lidenskapen for dømming er ekstrem motiverende!