Inviterer til historisk kamp på Bogafjell

For første gang stiller Bogafjell kvinnelag i serien. Mandag 6. september klokken 20.00 er det serieåpning på hjemmebane mot Varhaug. Kommer du og heier?

20 år etter at klubben ble stiftet er det endelig klart for den første obligatoriske seriekampen for kvinner senior på Bogafjellbanen. Det blir flagg til topps, åpen kiosk, speakertjeneste og kåring av hjemmelagets beste spiller. Og forhåpentligvis blir det mange tilskuere på tribunen. Vi håper dere kommer ned på tribunen og heier fram bydelens beste jenter.

Stammen i laget er jenter født i 2003, 2004 og 2005, der mange av dem har vært i klubben fra barnsben av, men til damelaget er det også plass til voksne spillere her på Bogafjell. Foruten Jenter 15-klassen har klubben solide jentekull i alle årsklasser i barne- og ungdomsfotballen, så rekruttering for framtiden bør være god, samtidig som vi nå har et tilbud til alle jenter og damer som ønsker å spille fotball.

Laget ledes av Bernt Harald Vagle og Tor Inge Olsen. “Bernti” og “Tori” har trent 2003-kullet gjennom mange år, og har gått hele veien fra barnefotball til ungdomsfotball, til turneringer i utlandet og treningsleirer i Spania, sammen med jentene. Nå er de klare for voksenfotball, godt hjulpet av samarbeidslagene i Jenter 17-klassen som nå utgjør majoriteten av spillertroppen.

Koronasituasjonen har tært på spillertroppene i Bogafjell, som i så mange andre klubber. Derfor blir det en travel høst for de jentene som er igjen, da mange av dem skal spille både på A-laget og J17-lagene. Jentene er heldigvis sterke, og de snaue tre månedende sesongen varer, klarer de stå i det.

Selv om dette er Bogafjells første obligatoriske damekamp, har det blitt spilt noen treningskamper i sommer. Tap for Sandnes Ulf i debuten ble til en meget overbevisende 5-0-seier i mot Frøyland i forsøk nummer to. Deretter ble det et litt surt 0-2-tap i en jevnspilt kamp mot Klepp/Havdur/Sola, samt 1-2-tap borte for Brodd i en kamp der vi på Bogafjell mener vi var det klart beste laget – hvert fall i første omgang. 

Treningskamper er nå en gang treningskamper, men på mandag er det alvor. Da er det seriepremiere og Varhaug står på motsatt side. Vi håper vi ser deg når jakten på tre poeng starter. Særlig oppfordrer vi spillere på yngre jentelag til å komme ned og kikke på – om få år kan det være deres tur til å spille seniorfotball for klubben vår!

Høstens hjemmekamper:
6. september kl. 2000: Varhaug.
21. september kl. 1800: Lura (OBOS cup).
3. november kl. 2000: Havdur/Klepp/Sola.
23. november kl. 1800: Ålgård.