Månedens ildsjel: – Ståle kan du stole på

Ståle Rostøl er den første, av en lang rekke, som blir kåret til månedens ildsjel i Bogafjell idrettslag.

Da daglig leder Arild Sværen overrakte Ståle Rostøl et gavekort på 500 kroner fra Amfi, midt i en arbeidsøkt på det nye kunstgraset på nedre bane, ble det startet en ny tradisjon i idrettslaget vårt.

– Ideen har vi lånt fra andre idrettslag, men jeg synes det er en veldig fin måte å vise våre frivillige at vi setter pris på dem. Listen over kvinner og menn som har gjort seg fortjent til en slik oppmerksomhet er lang, men jeg er veldig glad for at jeg fikk velge Ståle Rostøl som den første. Det er en mann du kan stole på, sier Arild Sværen.

Hver måned skal Bogafjell IL kåre månedens ildsjel. Utmerkelsen går til en person som bruker av sin fritid på å skape en trygg og god fritidsarena i og rundt idrettslaget vårt, der vi går hånd i hånd mot nye mål.

– Ståle er den perfekte ildsjel. Ikke bare har han et veldig positivt engasjement rundt de to lagene hans egne barn spiller på, men han gjør en solid jobb for hele idrettslaget. Han er med på dugnad, og stiller alltid opp når klubben trenger hjelp til noe, sier Arild Sværen.

Bogafjells handyman

Ståle Rostøl er egentlig Hana-mann, og vokste opp i gul og blå drakt på et annet “fjedl,” men etter 20 år på Bogafjell er det her han hører hjemme nå. Og han har vært med i idrettslaget fra den dagen eldstebarnet, Martine, kom inn i klubben. Sammen med Kjetil Thu har Ståle skapt en fantastisk arena for sosial og sportslig utvikling blant 2008-jentene. I dag er jentene 14 år, og fremdeles er det flest mulig, lengst mulig og best mulig som gjelder. Her er tilbud til alle, både de som vil trene mye, og de som er aller mest med for det sosiale.

Da sønnen Magnus kom inn i fotballen som miniputt var det like naturlig for Ståle å bidra der, og som del av en stor foreldre- og trenergruppe har han vært med på å skape nok et ideal på hvordan barnefotballen i Bogafjell skal se ut. De er mange gutter, og de har selvsagt plass til alle. 

I tillegg har Ståle den nydelige kombinasjonen av å være JA-mann, og Bogafjells mest handy. Han kan fikse hva som helst, når som helst og hvor som helst. Ståle skal ha en stor del av æren for at vi fremdeles har ballbinger som fungerer, han henger opp reklameskilt, fikser ballfangernett. Og da det plutselig hastet med å få målt opp et bingefelt i tilknytning til den nye kunstgrasbanen, hoppet han galant over kveldens planlagte treningsøkt for å hjelpe til med oppmåling og merking.

Det tjukke håret, med en anelse gråstenk, danser 195 centimeter oppe i luften mens de lange beina skritter opp meter etter meter. Målebåndet i den ene hånden, markeringsspray i den andre. Smilet bretter seg på tvers over hele ansiktet. Og låtten høres så det ljomer mellom ungdomsskolen og Stokkelandsvatnet. Det er sånn vi alle kjenner han. Alltid i godt humør, aldri med tomme never og alltid klar for å slå av en god drøs. Det er ikke mange som ofte befinner seg i og rundt idrettsanlegget på Bogafjell, som ikke kjenner Ståle Rostøl.

– Jeg synes det er kjekt å få hjelpe til, og jeg synes det er kjekt å drøse med folk. Det er viktig at alle som har barn i idrettslaget forsøker å hjelpe til med det de kan. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, sier Ståle.

– Mange gode folk i idrettslaget

Han ble glad, men overrasket, da han fikk utmerkelsen månedens ildsjel for juni.

– Jeg setter stor pris på dette, særlig ettersom jeg vet at det er veldig mange  gode folk i idrettslaget. Tusen takk.

Selv om månedens ildsjel akkurat er påbegynt, tar vi en bitteliten sommerferiepause, før nye ildsjeler skal få en oppmuntring i august.