Frank tar aldri fri fra Bogafjell IL

Månedens ildsjel, Frank Eikeskog, feirer 20-årsjubileum i Bogafjell Idrettslag.

I 2002, året etter at Bogafjell idrettslag ble stiftet, betalte Frank Eikeskog sin første av foreløpig 20 årskontigenter i klubben. Han begynte ikke bare som fotballspiller på klubbens ferske A-lag i 7er-serien, men gikk attpåtil rett inn i klubbstyret. Siden har han hatt de fleste rollene i klubben.

Spiller. Trener. Kasserer. Styreleder. Medlem i fotballutvalget. Ansvarlig for fotballskolen. Og den som innførte fotballtrening på julaften – noe som nå er blitt vedlig populært.

Flott, det! Men det er ikke først og fremst vervene han har hatt, som kjennetegner Frank Eikeskogs rolle i klubben vår. Langt viktigere er det gode humøret, samarbeidsevnene, evnen til å se alle, ta godt imot nye mennesker i klubben vår og ikke minst skape aktivitet. Frank beskrives som faglig sterk, en man kan stole på og en god samtalepartner. Og så er han veldig tålig – helt til han ikke er det lengre.

Det å skape aktivitet for ungene i idrettslaget har alltid vært viktig. Det har vært min førsteprioritet, sier Frank.

Og aktivitet har han skapt. Han har vært trener for 2004-kullet siden de var helt små, og er fremdeles med som assistenttrener på A-laget, der flere av guttene fra samme kull nå er blitt fullblods seniorspillere. På veien har det blitt en uendelig rekke med treninger og kamper, noen tap – men flest seirer. Bogafjells 2004-årgang ble som 13-åringer klubbens første, og foreløpig eneste, kretsmester i ungdomsfotball.

Frank har også vært veldig viktig for fotballskolen på Bogafjell. Han overtok etter Svein Arne Hiim, og hadde hovedansvaret for fotballskolen alene i flere år.

Fotballskolen er et veldig viktig og populært tiltak, som betyr mye for idrettslaget. Det er kjekt å se at den fortsatt er like populær, og at mitt forslag om at ett kull har ansvar hvert år ser ut til å fungere, sier Frank.

Daglig leder Arild Sværen er ikke i tvil om hva Frank har betydd for Bogafjell.

Han har vært her nesten helt fra starten, og på de årene jeg har vært her i klubben er det ikke mange dagene jeg ikke har truffet Frank på anlegget vårt. Han bruker mye av sin fritid på klubben, og har vært viktig både på og av fotballbanen hele tiden. Han er en kjernekar, sier Arild.

Men Frank truer med å gi seg. Ingen fare, det har han prøvd på før, men han sluttet i kortere tid enn andre folk tar pause.

Det har vært veldig kjekt å være med i idrettslaget, men jeg merker nå at koronapausen ødela litt for meg. Det var vanskelig å komme i gang igjen etter to perioder med nedstenging og regler som gjorde det vanskelig å opprettholde aktiviteten, sier Frank.

Frank Eikeskog er månedens ildsjel i august.