Historisk KM-gull til 2008-jentene

Etter at J14 sikret seg gullet i 1. divisjon i en dramatisk seriefinale på Bryne, var det søndag duket for KM-finale mot Stord i Randaberg Arena. Her kunne en allerede bunnsolid sesong krones med selveste kretsmesterskapet.

Rammen rundt kampen var den aller beste med utmarsj til Champions League-hymnen, spillerpresentasjon, storskjerm, presse, direktesending og solid publikumsoppmøte. Ikke uventet kjente både spillere, foreldre, slekt, venner og vi trenere litt ekstra på presset i denne store anledningen. Etter vanlige og trygge kampforberedelser slapp spenningen stort sett taket, og jentene kom kjapt og godt ut av startgropene.

Julia Tønnessen Thulin satte allerede etter tre minutter sikkert inn det beroligende ledermålet etter at keeper måtte gi retur på et skudd fra Pia Dørheim. Etter tjue minutter doblet Pia Sandvik Aadnøy ledelsen og bidro dermed til at skuldrene senket seg flere hakk både på tribune og benk. Og da Kaja Askedal ti minutter senere banket inn dagens lekreste scoring med et velplassert skudd fra venstresida, lå mye til rette for at dette skulle gå veien.

I den andre omgangen kom Stord bedre med i kampen, og spillet jevnet seg ut. Med sju minutter igjen på klokka satte den lynkjappe landslagsspissen Heidi Halbmayr inn reduseringen til 3-1. Både før og etter denne scoringen hadde vi flere store sjanser til å øke ledelsen, men det ville seg ikke helt i det siste avgjørende øyeblikket.

Kvalitetsmessig var denne kampen noe under pari fra vår side, men det får være en historisk parentes uten noen som helst betydning. Vi brukte hele kamptroppen på 18, seieren var aldri truet, og det var en ellevilt tilfreds gjeng som kunne slippe jubelen løs da kretsmesterskapet var sikret! For noen fantastiske scener. Dette er minner for livet.

Dermed har Bogafjell IL fått sitt aller første KM-gull på jentesiden, og ifølge guru og orakel Noras var dette også klubbens første KM-gull på full bane i ungdomsklassen. Det er eventyrlig bra, og superjentene fortjener all mulig honnør.

Jentene jobber hardt på treningsfeltet, er lærevillige, entusiastiske, dedikerte, treningsvillige og inkluderende. De har vært villige til å ta de ekstra treningene i en hektisk sesong. Samarbeid med Figgen har gitt oss muligheten til ei ekstra ukentlig økt, og samarbeid med spesielt J17 har gitt viktig kamptrening. Gruppedynamikken er strålende, og det er rasende kjekt og givende å være spiller og trener for Bogafjell J14.

Lørdag skal vi ha en skikkelig og velfortjent gullfest. Der skal årets store bragder feires:

· Gull i KM
· Gull i 1. divisjon
· Gull i 3. divisjon
· Sølv Nørhalne cup
· Bronse Nørhalne cup

Vi gleder oss til festen og til veien videre.

Avslutningsvis vil vi takke de fantastiske supporterne som heiet, trommet og jublet oss fram i Randaberg Arena på søndag. Uvurderlig viktig. Takk til dere som alltid er på plass, støtter opp og viser interesse. Kakebakerne, sjåførene, ja-menneskene.

Og ikke minst: Tusen takk, superjenter. For en ellevill sesong.