Månedens ildsjel i november

En ildsjel i tre idretter

Han er barneidrettens far, håndballtrener uten spillerbakgrunn, fotballtrener, fotballspiller og hjernen bak Bogafjell ILs første sportsplan.

Det er 18 år siden Trond Egil Helleland kom susende inn i Bogafjell idrettslag. Han har bidratt sterkt til klubbens utvikling gjennom ulike verv og oppgaver i alle klubbens særidretter. Blant annet var det han som i sin tid startet den meget populære barneidretten, som har vært inngangen til idrettslaget for hundrevis av barn og foreldre siden oppstarten i 2006.

– Jeg hadde barneidrett i gymsalen på Buggeland i flere år fra 2006. Det var utrolig gøy, og da ble jeg kjent med masse flotte barn på Håbafjell og Bogafjell, sier Trond Egil.

Barneidretten har levd videre etter samme oppskrift, og med stor suksess, i alle år, og er fortsatt et supert tilbud til våre yngste medlemmer. Trond Egil har derimot selv gått videre til fotball og håndball. Han har gjennom flere år trent Gutter 05-kullet i fotball og håndball, samt Gutter 08-kullet i håndball. I år har han ledet Gutter 19-lagets kamper i 3. divisjon, samt vært håndballtrener for G08-gjengen.

– Jeg har aldri spilt håndball selv, men tok oppdraget da G05 og G08 manglet håndballtrenere. Det har vært en bratt læringskurve å være håndballtrener uten håndballerfaring, men jeg gjør så godt jeg kan med utgangspunkt i min generelle utdanning som lærer i idrett- og kroppsøving, sier Trond Egil.

Med treneransvar i tre idretter gjennom 18 år, sier det seg selv at det har blitt mange timer både i haller og på baner. Trond Egil har også spilt fotball selv for A-laget helt fram til 2019, og er fortsatt aktiv på B-laget. Veldig mange har blitt kjent med ham på og rundt idrettsanlegget vårt. Trond Egil beskrives som en kjernekar, som med sitt lune sinn motiverer og inspirerer alle som er rundt ham, uten å heve stemmen. Kompetanse og pedagogiske evner går hånd i hånd, og det har gitt mange av bydelens barn og ungdommer gode opplevelser på idrettsbanen. 

– Trond Egil har alltid stilt opp for idrettslaget. Han er aldri den som snakker høyest, men når han snakker, lytter vi alle. Mange, både små og store, har mye å lære av han. Dette er en skikkelig ildsjel, som har betyr veldig mye for klubben vår. Alle idrettslag trenger en sånn type, som setter sunn fornuft og idrettsglede aller øverst, sier daglig leder Arild Sværen.

Nettopp disse evnene var også noe av grunnen til at det var han som ble spurt om å bli med på prosessen med å lage klubbens sportsplan. Sportsplanen er et viktig styringsdokument for all aktivitet på idrettsanlegget vårt, og skal være et nyttig oppslagsverk for alle lagledere, trenere, foreldre og spillere i Bogafjell idrettslag.

– Jeg skrev et førsteutkast til sportsplanen i fotball for noen år siden. Bakgrunnen var blant annet at klubben ønsket mer tydelige retningslinjer for hvordan vi i Bogafjell skal drive barneidrett i tråd med NFF sine føringer, sier Helleland.

Vi gratulerer Trond Egil Helleland med utmerkelsen månedens ildsjel i november, og sier tusen takk for den enorme innsatsen han har lagt ned gjennom mange år.