Månedens ildsjel i desember

Tor-Sigve og Arne har fulgt 2005-kullet fra de var bittesmå gutter til de er voksne menn.

Helt fra guttene var fem-seks år gamle, fra før de begynte på skolen, har Tor-Sigve Bjørndal og Arne Askedal vært henholdsvis lagleder og trener for 2005-kullet i fotball. Nå går guttene inn i sitt andre år som juniorspillere, og fyller 18 år den kommende sesongen.
– Det har vært veldig kjekt å følge dem gjennom alle disse årene, og se dem vokse både som fotballspillere og mennesker. Vi har fått bli godt kjent med dem, og har klart å beholde veldig mange av de samme guttene gjennom hele denne perioden, sier Tor-Sigve.
Både han og Arne Askedal har vært helt sentrale i lagledelsen, både gjennom barne- og ungdomsår.
– Vi har vært inntil sju personer i trenerteamet på det meste, og fem personer en del av tiden. Da blir man godt kjent. Det er akkurat som en spillergruppe, man må ha et velfungerende trenerteam som utfyller hverandre for at det skal fungere, sier Arne.
Og utfylt hverandre har han og Tor-Sigve virkelig gjort. Arne trives best med fokus på det sportslige ute på treningsfeltet, mens Tor-Sigve har hatt full kontroll på den administrative biten av lagledelsen.
– Jeg kan ikke få skrytt nok av Tor-Sigve. Han har hatt stålkontroll på alt av baller, vester, dugnader, sjåfører og ordnet alt. Det har vært helt strålende.
– Den skryten går begge veier. Jeg har hele tiden skjøvet de andre foran meg på det sportslige, og de har laget et veldig godt opplegg for guttene. Det har gitt oss mange kjekke opplevelser på fotballbanen, blant annet da vi vant OBOS-cupen i år, sier Tor-Sigve.
Men selv etter 13 sesonger sammen rundt samme lag, er det slik her i verden at alt har en ende. Eller har det egentlig det?
– Jeg har sagt at jeg gir meg nå, men jeg kommer hvert fall ned og ser på alle kampene. Kanskje sniker jeg meg ned på noen treninger også, sier Tor-Sigve.
Arne har også varslet at han gir seg nå, men forteller også at han ikke vet helt hva det blir til.
– Vi får se. Med to unger i idrettslaget kommer jeg hvert fall ikke til å klare å holde meg helt borte, jeg kommer definitivt til å være i kulissene, sier Arne.
Om de blir med ingenting, litt eller mye framover, er altså noe usikkert. Det som hvert fall er sikkert er at begge har gjort en fremragende innsats for ett av de mange, store guttekullene i Bogafjell idrettslags fotballavdeling.
– Å beholde spillerne helt fra de er små, og fram til de blir voksne, er en av de viktigste oppgavene vi har som idrettslag. Slike ildsjeler som Tor-Sigve og Arne er helt avgjørende for at vi skal få til det. De har vært med på å skape et veldig godt miljø rundt dette årskullet, og gitt 2005-guttene en trygg og kjekk fotballhverdag både i trening og kamp. Idrettslaget vårt er helt avhengig av trenere og lagledere som får til det, sier daglig leder Arild Sværen.
Både Tor-Sigve og Arne har i tillegg hatt viktige verv for hele idrettslaget. Tor-Sigve var overgangsansvarlig i mange år fram til Arild Sværen ble ansatt som daglig leder, mens Arne Askedal var styreleder i en periode på snaut tre år.
– Det er litt typisk for alle idrettslag at de samme personene som bruker mye tid rundt enkeltlag, også finner tid til å hjelpe klubben som helhet. Det setter vi stor pris på, sier Arild.