Arne og Aleksander tar Bogafjell til 1. divisjon

Etter seks år som makkere får Bogafjell-dommerne Arne Bjerk og Aleksander Skjold Vermundsen sjansen i 1. divisjon.
 
11. mars møtes Storhamar og Haslum til duell i 1. divisjon. Da de skulle finne de rette personene til å lede kampen har Norges håndballforbund vendt seg mot Bogafjell idrettslag, og oppnevnt vårt beste dommerpar; Arne Bjerk og Aleksander Skjold Vermundsen.
 
– Vi har jobbet vanvittig for å få sjansen i 1. divisjon, og nå har vi fått beskjed om at det skal skje i mars. Det ser vi skikkelig fram til, og da er det bare å gi gass.Vi har lagt ned ganske mye arbeid, og dømt veldig mange kamper for å få en kamp som dette, sier Arne Bjerk.
 
Et skadeforfall for seks år siden gjorde at Arne fra Austrått og Aleksander fra Kopervik kom sammen i dommerpar. Siden har de dømt sammen i alle sesonger, med 2. divisjon som høyeste nivå. Nå representerer begge Bogafjell IL – og det gjør de på veldig bra vis.
 
– Kona mi sier at Aleksander er min kone nummer to. Vi bruker veldig mye tid sammen på dette, både kvelder og helger. Men dette gjør vi fordi det er kjekt og givende. Og ikke minst blir det givende når vi får en slik gulrot som dette, og muligheten til å prøve oss et nivå høyere, sier Arne.
 
Håper på flere sjanser
 
Denne helgen har de brukt time etter time på dømming hjemme i Sandnes, men 11. mars blir det reise til Hamar. Ny hall, nye lag og nytt sportslig nivå. Kanskje kan slike kamper bli hverdagen, heller enn unntaket, i framtiden.
 
– Det blir veldig tungt å bli fast i 1. divisjon neste år, men målet er at vi skal være aktuelle, og kunne få muligheten til å steppe inn hvis det er forfall. Vi har et mål om å stabilisere oss i 1. divisjon, og å få kamper der i ny og ne er et tydelig mål vi har, sier Arne.
 
Noe avhenger kanskje av hvordan det går på Hamar i debuten.
 
– Det er sånn som dette det starter. Du får muligheten til å prøve, går det bra får du flere muligheter, og hvis det ikke går bra får du kanskje én mulighet til, og sånn er det bare. Enkelt og greit, sier han.
 
– Føler dere press foran denne kampen da?
 
– Nei, jeg vil ikke si det. Men vi må selvfølgelig prestere, sier Aleksander.
 
– Det er jo bare en håndballkamp, bare at det er litt høyere nivå. Konsekvensen av å gjøre feil blir mer synlige og mer alvorlige, men ingen er feilfrie, legger Arne til.
 
Stort for Bogafjell IL
 
Arne Bjerk er 36 år, mens Aleksander Skjold Vermundsen er ti år yngre. Likevel har de funnet en god kjemi og et godt samarbeid. Det er helt avgjørende for å fortsette utviklingen sammen.
 
– Det er veldig viktig at vi er samkjørte. Det er lite krangling mellom oss, men vi gir klare beskjeder, og er tydelige med hverandre. Vi snakker alltid om “vi” og i utgangspunktet kaster vi aldri hverandre under bussen i dialog med spillere eller trener, sier Skjold Vermundsen, sier Skjold Vermundsen.
 
– Kjemien må være 100 prosent. Vi må kjenne hverandre 100 prosent. Og det jobber vi med hele veien. Vi må være dønn ærlige med hverandre hele tiden. Det nytter ikke å gå rundt grøten, så vi må si fra også de gangene når vi synes den andre har tatt en svak avgjørelse, sier Bjerk.
 
Heldigvis er det definitivt flest gode avgjørelser når de to Bogafjell-dommerne leder kamper. Klubben er utrolig heldige som har to så dyktige og erfarne kampledere i vårt idrettslag. Vi er veldig stolte over innsatsen til Arne og Aleksander, og gleder oss til å følge dem i 1. divisjon og i fortsettelsen. Og heldigvis er Arne og Aleksander også veldig fornøyde med klubben vår.
 
– Vi har det veldig bra i Bogafjell idrettslag. Er det noe vi trenger, så får vi det, og vi får den hjelpen og støtten vi har behov for. Det setter vi pris på, sier Arne Bjerk.