Sosialminister og nettverksbygger

Eirik Hana er månedens ildsjel for mars
Det sies at alle i Sandnes kjenner Eirik Hana, og da er vi ekstra heldige som har han i vår klubb. Et sosialt unikum og en nettverksbygger som skaper god stemning overalt der han beveger seg.
Eirik er medtrener for den store, ivrige guttegjengen på 2013-kullet i fotball, men han er verken den som stiller seg først i køen eller roper høyest når det skal diskuteres sportslig innhold i trening, lagtaktikk på kamp eller differensiering, hospitering eller periodisering. Derimot er han den første til å ta imot guttene når de kommer på trening, alltid med et stort smil og en lun kommentar. Og der mange trenere er rundt og gir ros og tips om teknikk og taktikk på fotballbanen, er Eirik aller mest opptatt av å spre glede og få alle til å føle seg vel.
– Jeg er opptatt av at alle ungene skal bli sett like mye, og synes det er ekstremt viktig at alle får like mye oppmerksomhet. Alle ungene er ulike, både som personer og som fotballspillere, men felles for alle er at de trenger å bli tatt godt imot, få positive tilbakemeldinger og oppleve at de er akkurat like mye verdt. Vi har veldig mye fotballkompetanse på vårt lag, og da kan jeg heller bruke tiden min på treningsfeltet på å se etter at alle guttene har det bra, sier Eirik Hana.
Det er ikke bare på treningsfeltet han er flink til å se de rundt seg. På veien fra fotballbanen til bilen går det stort sett i etapper. Vinker, smiler og prater med alle han treffer på den korte spaserturen. Og et ukjent menneske, er kun et nytt potensielt bekjentskap.
– Jeg liker godt å treffe kjekke folk, det skal jeg innrømme. Og på Bogafjell er vi heldige som har utrolig mange trivelige folk som engasjerer seg på ulikt vis i idrettslaget. Det er travelt, men veldig givende å være med i klubben vår, sier Eirik.
– Viktig for meg å gi noe tilbake
Med ei jente på 2010-kullet fotball og en gutt på 2013 har Eirik vært med noen år i idrettslaget. Han sier alltid ja til dugnad, stiller alltid opp på kamper, turneringer og sosiale happenings rundt lagene til egne unger, og er også alltid ivrig på klubbens arrangement som for eksempel fotballskole og jentefotballdag. De siste årene har han også sittet i klubbstyret. Etter årsmøte tidligere i måneden har han tatt steget fra styremedlem til nestleder. Han har gjort en særlig god jobb inn mot sponsormarkedet, og bidratt både til forlenging av eksisterende avtaler, og ikke minst til nye viktige avtaler.
– Eirik Hana har kommet inn i idrettslaget som et veldig friskt pust. Den energi og positivisme som han sprer rundt seg, smitter over på oss alle i en travel fotballhverdag. Han har stor arbeidskapasitet, og har utgjort en vesentlig forskjell de årene han har vært med i styret, sier daglig leder Arild Sværen.
Tidligere denne måneden arrangerte Eirik sponsortreff for våre samarbeidspartnere og frivillige i idrettslaget. En uformell, men kjekk og viktig møteplass, der frivillige og sponsorer fikk presentert seg for hverandre, og der blant annet den tidligere Viking-helten Svein Fjælberg kom holdt foredrag. Eirik har tro på denne typen møter mellom trenere og ledere i idrettslaget, og våre samarbeidspartnere – og er fristet til å kalle det en nystartet tradisjon.
– For meg er det veldig viktig at de bedriftene som bruker sine kroner på å sponse Bogafjell idrettslag, skal få noe igjen for det, i tillegg til den profileringen de betaler for via reklameskilt, draktreklame eller liknende. Vi er et breddeidrettslag helt nede på grasrotnivå, og det er begrenset hvor mye vi har å gi, men denne typen møteplass mener jeg hvert fall sender et signal om at vi setter pris på samarbeidspartnerne våre. En styrket relasjon mellom våre medlemmer og sponsorene, kommer begge parter til gode, sier Eirik.
Støtte til miljøvennlig kunstgras
Aller viktigst i 2022 var kanskje det ansvaret han har tatt for å søke støtte til arbeidet med det nye kunstgraset på nedre bane. Takket være gode og relevante søknader til Sparebank 1-stiftelsen og Den Gule Bankens gavefond har medlemmenes regning for det splitter nye kunstgraset blitt veldig mye lavere.
– Det skal vi være veldig takknemlige for overfor gode velgjørere i de lokale bankene, men klubben må også takke Eirik for arbeidet med de omfattende søknadsprosessene som har kuttet egenandelen betraktelig. Et nytt, og mer miljøvennlig kunstgras, var helt avgjørende for fotballavdelingens framtid, sier Arild Sværen.