Månedens ildsjel – Kathrine Knutsen

Det er ikke stygt mot noen andre, å hevde at Kathrine Knutsen har vært en av de aller viktigste i oppbyggingen av Bogafjell ILs håndballsatsing. Helt fra hun startet Jenter 2006-kullet som trener for 11 år siden, til hun i dag sitter som leder av håndballutvalget til tross for at hun ikke selv har egne unger i håndballavdelingen lenger.

– Kathrine gjør, og har alltid gjort, en fantastisk jobb. Hun er en type frivillig som tør å snakke høyt, men som også leverer på det hun sier hun vil få til. Kathrine får jobben gjort, effektivt og skikkelig. Hun betyr veldig mye for idrettslaget, sier daglig leder Arild Sværen.

Han delte ut gavekortet, det synlige beviset på at Kathrine er månedens ildsjel i Bogafjell IL for april, under fellesavslutningen fredag 21. april. Dette er en nyskapning som er unnfanget av Kathrine og det sittende håndballutvalget, og er en festavslutning på slutten av sesongen som kommer til å bety veldig mye for alle våre håndballspillere. Alle lag, med unntak av det eldste laget, deltok på sesongavslutningen som ble en stor suksess allerede på første forsøk.

En annen nyskapning som håndballutvalget har iverksatt er egen rekrutteringsdag for nye, unge håndballspillere, der både barn og foreldre blir tatt imot og presentert for idrettslaget vårt på en god måte. Et godt initiativ for å øke rekrutteringen. 

Vi skrur tiden tilbake til 2006 da Kathrine kom inn i Bogafjell IL med datteren Eirin til hennes første håndballtrening like før jul i 2012. Som trener fulgte hun laget helt til jentene gikk ut av ungdomsskolen i fjor.

I løpet av denne perioden har idrettslaget vært gjennom en stor profesjonaliseringsprosess, der det blant annet er opprettet egne fotball- og håndballutvalg. Kathrine har vært med i håndballutvalget helt fra starten, og overtok i forfjor ledervervet fra Svein Gaute Hølestøl. Leder for håndballutvalget sitter også i klubbstyret. 

Og det er ikke bare håndballspillerne på Bogafjell som nyter godt av Kathrine sin gjennomføringsevne og frivillige innsats. Hun er en av tre oppmødre på G2010 fotball der sønnen Krister spiller. 

I Himmelfartshelgen reiser nærmere 200 spillere, trenere og ledere fra Bogafjell IL til Nørhalne cup på Jylland. Kathrine har vært primus motor, og lagt ned en enorm innsats på vegne av alle fire kullene som skal på tur. J2010, J2009 og G2009 er veldig heldige som har fått omtrent hele opplegget ordnet og tilrettelagt av månedens ildsjel i april. 

– Kathrine setter alle andre først, og deretter seg selv. Det forteller litt om hva slags dame hun er, sier Arild Sværen.