Månedens ildsjel for mai

Jan Rune Antonsen gjør mye – han gjør bare ikke så mye utav seg.

Når månedens ildsjel blir utdelt, pleier vi be den fortjente vinner om et lite resymé av deres “Bogafjell IL-CV.” Da får vi et lite innblikk, utover det vi selv har observert på treningsfelt, rundt banen og på møterom. Jan Rune Antonsen har levert verdens korteste CV.
* Trener for G2009 siden oppstarten i april 2014, hovedtrener siden 2016.
* Trener for G2014 siden oppstarten i april 2019.
Punktum. Thats it.
Men er det så lite da? Hva er det egentlig som skjuler seg bak de to enkle setningene? Det er faktisk ganske mye:
Jan Rune har knapt vært borte fra én eneste fotballtrening på ni år. Han har de siste sju årene hatt det øverste faglige ansvaret for utvikling og mestring for hver enkeltspiller og et helt  årskull i både trening og kamp Han har alltid full kontroll på tidspunkter, treningsopplegg, lagtaktikk og utstyr.
Og så gjør han omtrent det samme, sammen med en god gjeng trenere, på 2014-kullet de siste fire årene. Doble doser trening i ukedagene, dobbel dose kamp, og doble treningsdoser på lørdagene også.
På toppen av alt; han er en skikkelig bra mann.
– Jan Rune er ikke den som skriker høyest, men han stiller alltid opp. Da jeg delte ut gavekortet for månedens ildsjel til ham tilbragte han lørdagen i pinsehelgen til å arrangere trening for fem spillere. Det viser hvor dediktert han er som fotballtrener, sier daglig leder Arild Sværen.
Denne våren har Jan Rune og 2009-guttene vært på turnerung i Nørhalne for andre sesong på rad. Den ene morgenen i fjor ble det en dramatisk start på dagen da en kilotung rotte kom ut av bagen hans. Rotten hadde spist litt på Arsenal-drakten hans, noe som bare beviser at rotter også kan ha peiling på fotball…