Månedens ildsjel er trener på “alle” lagene

Jan André Voll er assistenttrener, trener, hovedtrener, lagleder og vikartrener. Han er involvert på tre fotballag, og vikar på ett håndballag. Da blir det noen timer både på fotballbane og i håndballhallen.

– Jeg er veldig opptatt av at idrettslaget skal være en fin og trygg arena for barna på Bogafjell, hvor samhold, vennskap og inkludering er det viktigste, sier Jan André Voll.
Og den gode holdningen ser vi igjen på idrettsanlegget hver uke. “Jani” er et unikum med ungene, alltid positiv, ser alltid det beste i hvert enkelt barn, og sprer idrettsglede overalt der han involverer seg. Han er kåret til månedens ildsjel for juni.
– Jan André legger ned en enorm dugnadsinnsats for Bogafjell IL hver eneste uke, men uten å stikke seg veldig fram selv. Jeg ser han på banen her nesten hver eneste dag, og er veldig imponert over den kapasiteten han har. I tillegg er han i godt humør hver gang jeg treffer han. En ekte ildsjel som klubben, og ikke minst ungene han er trener for, har stor glede av, sier daglig leder Arild Sværen.
De siste fire årene har treneroppdragene og dugnadstimene økt proporsjonalt med at “Jani” har tatt på seg nye verv sesong for sesong.

– Jeg startet som en forelder som bidro når det var behov på treningene til eldstesønnen da han begynte på fotball, og siden ble jeg en del av trenerteamet til G2011 i 2019. Da J2014 startet opp i 2019 ble jeg hovedtrener der, og det er jeg fremdeles. Da G2016 startet opp i 2021 ble jeg med som en av to hovedtrenere der, men denne sesongen har jeg trappet ned til å være trener, sier han.
I tillegg er han altså lagleder både for 2014-jentene, en rolle han også hadde for G2016 to foregående sesongen. Og som om ikke det var nok, når det er behov for vikartrener på håndballaget, stiller han jammen opp der også.
– Uken min består av trening, kamp og turnering alle dager i uken bortsett fra fredager. Det hender noen ganger at kamper og treninger for de forskjellige lagene havner på samme tidspunkt, og da er det veldig bra at det er store og gode trenerteam på alle tre lagene, sier Jani – for selv om det ser slik ut innimellom, kan ikke engang han være mer enn én plass om gangen.