Bogafjell på Dana Cup

G2008

I år reiste G2008 til Dana cup for første gang. 26 gutter fra 2008 samt 6 gode hjelpere fra 2009 og 2010 var nok til at vi kunne stille 2 lag i G15 klassen. Vi sitter igjen med fantastiske opplevelser, både sportslig og sosialt.

Begge lagene leverte veldig godt: Lag 1 kom på tredje plass i sin pulje, og avanserte til B-sluttspillet. Der leverte de noen fantastiske kamper, og lot seg ikke stoppe før i 1/8 finalen da Hinna 1 viste seg å være litt for sterke. Det må legges til at Hinna 1 til slutt vant hele B-sluttspillet. Lag 2 kom på andre plass i sin pulje, og gikk dermed til A-sluttspillet. Her møtte de Ordin FC bra Brasil som ble et hakk for sterke. Brasilianerne kom til slutt helt til semifinalen i A-sluttspillet. Ikke mange klubber klarer å vise til så gode resultater samlet fra en tropp på over 30 spillere!

Sosialt har også turneringen vært super. Vi fikk to store klasserom «midt i smørøyet» ved hovedbanene. Kort vei til mat, kamparenaer og Dana cup senteret har gitt oss god fleksibilitet til å lykkes både sportslig og sosialt. Samholdet guttene har vist i denne turneringen har blitt lagt merke til, og foreldre og lagledere er svært fornøyd med guttenes fremtreden og lagmoral.

Vi gleder oss allerede til neste år

J2008

En herlig uke med lagbygging, brede smil og mye feiende flott fotball ble avsluttet på vakreste vis med seier i B-finale i Hjørring. Dermed kunne 2008-jentene løfte pokalen i en av verdens største fotballturneringer. Skide fedt!

Uvanlig sterk pulje og marginer imot

Vi reiste sørover med hele 18 jenter og fikk overnatting på meget sentrale og fine Hjørring Gymnasium. Dette var et perfekt utgangspunkt for det som skulle bli en innholdsrik uke med minner for livet både på og utenfor banen.

I det innledende gruppespillet var vi plassert i en uvanlig sterk pulje. Etter en overbevisende 5-1-seier mot Sarpsborg skulle det meste av marginer gå imot i de to neste kampene. Oppgjørene mot både et forsterket Kragerø og Skeid endte med bitre 1-2-tap, og dermed måtte vi omstille og finne oss til rette med B-sluttspill. Dette var naturlig nok tungt å svelge for både jenter og trenerteam, spesielt ettersom vi vet at vi hører hjemme i A-sluttspillet. Faktisk nådde Stord helt til A-finalen, altså laget vi beseiret i fjorårets kretsfinale.

Til topps på overbevisende vis

Det er i motbakke det går oppover, og etter å ha bearbeidet skuffelsen var det full enighet om å vise hva som bor i oss og slå kraftig tilbake. Og når alt kommer til alt – og enden på visa er kjent – kom det utvilsomt svært mye positivt ut av den bitre innledningen. Hele troppen fikk masse spilletid, solid kamp- og naturgresserfaring og et vell av gode og lærerike opplevelser. Etter 7-0, 10-0, 7-0 og 3-1 mot henholdsvis Egersund, Søreide, Gimletroll og Vidar i sluttspillet, var det duket for kamp nummer åtte og finale mot Namsos lørdag morgen.

I perfekte spilleforhold og med solid støtte fra publikum sørget toppscorer Kaja Askedal for å roe eventuelle nerver da hun allerede etter tre minutter kontrollert og ytterst vakkert stanget inn Pia Dørheims presise hjørnespark. Mot hardtarbeidende og fysisk sterke nordtrøndere, som primært slo langt, fikk vi lite gratis, men det var vi som skapte det som var av store sjanser. Vi måtte likevel vente helt til det 40. minuttet før Nora Berland fint kunne doble ledelsen etter flott innlegg fra Julia Tønnessen Thulin. Da samme Julia noen minutter senere igjen danset seg fri på venstresida og perfekt trillet ballen inn mot Grethe Eltervåg på løp inni feltet, fikk vi på eventyrligste vis rundet av og oppsummert uka med den magien som er akkurat det fotballen handler om. 3-0 fra Grethe som hadde sin sesongdebut under cupen, intet øye tørt og Bogafjell J15 kunne stolt og høyst fortjent heve trofeet i Hjørring etter åtte kamper, tolv (!) ulike målscorere og småpene 37-6 i målforskjell.

Takk for denne gang, Danmark. Vi gleder oss til neste gang.

J2007

Endelig fikk J2007 også mulighet til å reise utenlands på cup, og hvilken tur det ble.
14 knallsterke jenter reiste avgårde mitt på svarteste natten mellom søndag og mandag 24.juli på vei til røde pølser, nye bekjentskap fra alle verdens kanter, og masse fotball.

Vi startet med friskt mot mot Mandalskameratene. En slitekamp som vipper frem og tilbake.
Rett før hvilen er det derimot MK som sniker inn et mål, et resultat som står seg gjennom hele kampen.

I andre kamp møter vi et knallsterkt lag fra Fet IL. Her har vi ikke sjangs. Fet IL gikk forøvrig helt til finalen i A-sluttspillet før de måtte se seg slått av KFUM. I tillegg var keeperen Eleah uheldig og fikk et kraftig skudd/spark mot armen som setter henne ut av spill og Stina må på heroisk vis hoppe inn som reservekeeper. Etter kampen får vi konstatert brudd i hånda på Eleah, så resten av turneringen må vi tenke alternativt.

Etter en liten omstokk på spillerstallen er det duket for siste innledende kamp, denne gang mot Oslolaget Årvoll. Jentene spiller en skambra kamp som står uavgjort 1-1 til pause. Dessverre får vi et mål i mot midtveis i andre omgang, og vi må se oss slått 2-1.

Så er det klart for B-sluttspill og jentene bretter på nytt opp ermene og er klare for krig. Første hindring er 16-delsfinale mot Ullern. En behagelig kamp som vi vinner 1-0

I 8-delsfinalen møter vi det danske laget FC Horsens, og her spiller vi til tross for en tynn og skadeskutt spillerstall, opp mot vårt beste. Vi kontrollerer det meste av kampen, men er nok en gang uheldig og får et billig straffe i mot helt på tampen av kampen. Det gjør at kampen ender uavgjort og må avgjøres på straffespark. Vi glipper på to mens Horsens setter bunnsolide straffer hver gang, og vi må ønske Horsens lykke til videre i kvartfinalen. Horsens tok seg forøvrig også videre til finalen hvor de slo Stord, også den avgjort på straffespark.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe

I og med at det ble spillefri lørdag og søndag benyttet vi anledningen til å reise til Fårup sommerland. Det var knallkjekt og både spillere og trenere fikk utfordret seg på ting man egentlig aldri hadde turdt.
Lørdagen reiste vi til Aalborg og gjennomførte den store shoppingdagen. Litt senere samlet vi hele gjengen igjen for en felles pizzaavslutning. Her ble det også delt ut masse morsomme priser som f.eks “turneringens verste stedsans”, “turneringens beste angrepsvåpen”, “turneringens storforbruker av sportstape” og mange andre mer eller mindre seriøse priser.

Alt i alt en utrolig kjekk opplevelse både spillere, trenere og supermødre tar med seg i minneboken.