Månedens ildsjel

Månedens ildsjel vil holde på laget så lenge som mulig

I Bogafjell er det hånd i hånd mot felles mål, og for 2009-guttene har de familiære båndene vært viktige for å holde på håndballaget så lenge som mulig.
– I og med at det er så få guttelag på håndballsiden i Bogafjell IL, og interessen og konkurranse med fotball er så stor her på fjellet, har det vært viktig for oss å holde på guttene så lenge som mulig. Det har vi klart gjennom tett samarbeid med de to vi bor sammen med, sier Ina Grønlien og Helen Lothe Horn.
De to er håndballtrenerne for 2009-guttene, og gjør en fantastisk jobb. Derfor er de også utpekt til månedens ildsjel for september. Og de to de bor sammen med, er fotballtrenere på samme kull; Jan Rune Antonsen og Arnt Ove Ivesdal. Forhåpentligvis klarer håndball- og fotballtrenerne i Bogafjell å samarbeide også uten å bo under samme tak, men 2009-kullet er hvert fall et godt eksempel på at god dialog og godt samarbeid gir gutter og jenter mulighet til å være allsidige og drive med både håndball og fotball i mange år.
– Av de 12 spillerne vi har i dag, har 8 vært med helt fra starten. Dette er en gjeng som har holdt sammen, og utviklet seg steg for steg. Vi har spilt både i øvet- og breddeserien, vi har hatt spillere på sonetiltak og vi har spilt turneringer, forteller trenerne.
Og så hopper de galant over sin egen innsats. Sammen har de gjort en kjempejobb for guttene, og for idrettslaget, og skapt et veldig positivt guttemiljø på håndballsiden. På det meste har det vært hele 21 spillere i troppen, med de to ildsjelene som trenere siste seks sesonger.
Ina begyne som oppmann på et sammenslått jente- og guttelag i starten av 2016, og ble etter hvert med som hjelpetrener fram til guttene og jentene skilte lag fra sesongen 2017/2018. Da startet Ina og Helen opp som trenerduo, med Ina som oppmann, og ti ivrige gutter på laget. Og nå, midtveis i ungdomsskolen, med konflirmasjoner på trappene til våren, er laget fremdeles i fin flyt.
– Ina og Helen har gjort en kjempejobb. Vi ser at det er flere gutter som spiller fotball enn håndball i Bogafjell IL, men det er viktig for oss som jobber i idrettslaget har et godt tilbud i begge idretter. 2009-guttene er veldig heldige som har dedikerte, flinke trenere både på håndball- og fotballbanen. Og siden jeg kjenner begge de to de bor sammen med, tipper jeg det er håndballtrenerne som skal ha mest ære for det gode samarbeidet mellom trenerteamene, sier daglig leder Arild Sværen.