Ildsjeler i til sammen 28 år

Månedens to ildsjeler, Bjørn og Bernti, har henholdsvis 16 og 12 år med frivillig innsats bak seg.

Damelaget til Bogafjell var med i opprykkskampen til langt utpå høsten, og avsluttet sesongen med å slå kvalik-klare Varhaug 3-1 på hjemmebane. Det holdt til en sterk 5. plass i årets 4. divisjon, og et kraftig signal om at damefotballen på Bogafjell har noe meget spennende på gang for sesongene som kommer.

– Det har vært fantastisk å følge utviklingen fra barnefotball og fram til A-lag, sier Bjørn Berland.

Og det har han virkelig gjort. Fra oppstarten med G2002-årgangen helt tilbake i 2007, og fram til dagens damelag, har det gått 16 strake sesonger med frivillig trenerjobb på fotballbanene på Bogafjell. 

– Jeg har vært med å trene G2002-årgangen fra 2007 til 2018 og J2005-årgangen fra 2011 til 2022, i tillegg til siste året på damelaget. Vi har hatt en fantastisk gjeng på begge lag, og det har vært et sant privilegium å få æren av å være trener for så mange kjekke ungdommer, sier Bjørn.

Nå spiller sønnen Vegard på A-laget, og døtrene Ane og Nora på Klepp. Men Bjørn er fremdeles med på damelaget.

– Jeg tipper Bjørn er den personen som har flest sesonger på rad som trener i Bogafjell, sier makker Bernt Harald Vagle.

«Bernti» har ikke akkurat ligget på latsiden selv heller, som startet med å trene 2003-jentene tilbake i 2011, og har fulgt dem til opp til damelag. Det var også han som startet opp damelaget, i stedet for å spille i J19-serien.

Lang og tro tjeneste, samt veldig godt arbeid med damelaget i 2023, er noen av grunnene til at Bjørn Berland og Bernt Harald Vagle er tildelt månedens ildsjel for oktober.

– Begge har vært veldig viktige for idrettslaget i en årrekke nå, og særlig for utviklingen av jente- og damesiden i klubben. Det å etablere et damelag er alt annet enn enkelt, og her har trenerne vært veldig tålmodige og flinke. Bogafjell idrettslag er svært takknemlige for den innsatsen de har lagt ned, sier daglig leder Arild Sværen.

Selv er det to B’ene mest opptatt av å trekke fram andre.

– Jeg har i løpet av alle disse årene samarbeidet med mange gode folk og trenere på Bogafjell, og har lyst til å dele denne utmerkelsen med samtlige, sier Bjørn.

 – Jeg kunne lett gitt denne prisen videre til alle oppmenn og -damer som har vært med på reisen, helt fra Hege i starten til Harald som nå har full kontroll på alt. Og ikke minst til de fantastiske jentene og damene som vi har fått bli kjent med, følger Bernti opp.