Månedens ildsjel, Eirik Larsen

Eirik Larsen er månedens ildsjel i desember
Han har vært her siden 2012, og han har ingen planer om å gi seg ennå. Fire lag har han vært involvert i, og gjør en svært viktig jobb rundt seniorlagene for menn på 11. året nå. Eirik Larsen er en svært fortjent vinner av årets siste ildjselpris.
– Han er en av bærebjelkene i fotballavdelingen. I tillegg til å ha vært en ressursperson for Bogafjell idrettslag gjennom en årrekke, har Eirik gjort veldig mye praktisk arbeid for klubben denne sesongen. Alle våre medlemmer har hatt stor glede av den ekstrainnsatsen han har lagt ned i og rundt idrettsanlegget på Bogafjell, sier daglig leder Arild Sværen.
Larsen er en av de mange som vokste opp i bydelen før Bogafjell var en egen bydel, og fra Håbet gikk derfor sykkelen til Austrått IL med en fotball på bagasjebrettet. Siden har han vært innom Ganddal, Figgjo, Sandnes FK, Figgjo igjen og deretter Austrått igjen. Sammen med Tore Bjerk startet han B-laget til Austrått, og fikk to opprykk på to år før veien gikk videre til Bogafjell og tre nye opprykk – altså totalt fem opprykk på fem sesonger. Siden debuten i 2012 har Larsen fått 108 kamper på banen for A-laget, og scoret ni mål, men han har mange, mange flere på sidelinjen – ikke som innbytter, men som ressursperson.
– Jeg var oppmann samtidig som jeg var spiller på A-laget fra 204 og fram til i dag. Nå er jeg oppmann, lagleder, dugnadsansvarlig, kaffikoker, materialforvalter og kampvert for A-laget, sier Larsen.
Men det er ikke bare seniorfotball han engasjerer seg i. Først forsøkte han å skape fotballag av J06-kullet som først og fremst har gjort seg bemerket på håndballbanen.
– Jentene var 11 år da vi startet laget i 2017, og dessverre var det for få spillere som ønsket å være med, og derfor måtte vi legge ned etter 2018-sesongen. Denne sesongen har jeg vært med som trener for 2010-guttene, sier han.
Han er altså viktig både på treningsfeltet, i utstyrsrommet og i garderoben. Er det flere rom i Bogafjells imaginære klubbhus, der Eirik Larsen gjør seg bemerket? Jepp! Styrerommet.
Han har vært i fotballutvalget i mange år allerede, der han har rollen som senioransvarlig, og akkurat nå holder på med ansettelse av ny juniortrener.
– Jeg synes det er veldig givende å være med i Bogafjell IL, og setter pris på at det er så mange personer som jobber for et felles mål, sier Eirik Larsen.
Som kan kose seg med gavekort, og smykke seg med tittelen Månedens ildsjel, gjennom jule- og nyttårshøytiden.