Månedens ildsjel gir ungdommene minner for livet

Månedens ildsjel gir ungdommene minner for livet

Janne Kristin Julseth Østbø har vært frivillig i Bogafjell siden lenge før hun ble registrert som trener i 2016. Da var hun en av disse mange, aktive foreldrene, som ikke nødvendigvis har verv, men som likevel legger ned en stor innsats for at idrettsaktiviteten i Bogafjell idrettslag snurrer rundt. Dugnad i kiosken, vakter i sekretariatet, overnatting med ungene på turnering, og hjelp på trening og kamp da trenernes tidsskjema ikke helt strakk til.

– Man blir kjent med de håpefulle på en helt annen måte når man bidrar aktivt, enn når man bare er publikum. Og det er så fint når ungdommene hilser og sier hei til meg flere år etter at de har sluttet i idrettslaget. Det er viktig at vi klarer å gi ungdommene gode opplevelser og minner for resten av livet, sier Janne Kristin Julseth Østbø.

Hun er først ut i Månedens ildsjel-utdelingen i 2024, og får utmerkelsen for januar.

– Janne har gjort en kjempejobb for håndballagene i Bogafjell idrettslag i snart ti år, og har virkelig fortjent en liten påskjønnelse. Det er slike voksenpersoner som gjør klubben vår til et godt sted for barn og ungdom å vokse opp, og den innsatsen setter vi stor pris på, sier daglig leder Arild Sværen.

Siden 2016 har hun vært trener for håndballgutter 2008 sammen med Trond Egil Helleland og lagleder Vivian Vassøy. Janne Kristin er full av positive ord om guttene på laget.

– Det ble startet et eget guttelag i 2015, men før det trente de sammen med jentene. Vi er ikke så mange gutter igjen på håndballaget, men vi prøver å gjøre det beste ut av det. Forrige sesong trente vi én dag i uken sammen med jenter 2007, og i år er vi én dag i uken sammen med gutter 2009. Gutter 2008 er en fantastisk gjeng med flotte ungdommer som har det kjekt sammen. De er høflige og takker for treningen når de går hjem. Jeg mener jeg er heldig som får lov til å være en del av deres hverdag flere dager i uken og får lov til å le sammen med dem på trening, kamper eller når vi reiser på turneringer. I år har vi det skikkelig gøy, og så langt har vi vunnet flere seriekamper enn hva vi noen gang har klart tidligere sesonger, forteller hun.

I tillegg til guttelaget, har Janne Kristin også flere sesonger bak seg med 2003-jentene.

– Jeg ble fast trener for Jenter 2003 foran håndballsesongen 2017/2018. Og året før hjalp jeg til på trening og kamper ved behov. Jentelaget ble senere slått sammen med de som er ett år eldre, og de hadde en flink trener som overtok ansvaret da, sier hun.

En meget verdig vinner av månedens ildsjel. Opprinnelig er Janne fra Hell, og da må vel Bogafjell være svært nære heaven. 

– Det var litt overraskende at dere hadde valgt meg. Jeg føler det er mange som burde ha fått en påskjønnelse før meg, men jeg kan ikke annet enn så si tusen takk, sier hun.

Beskjedent nok. For det er altså heller Bogafjell idrettslag, og alle de heldige ungdommene, som skal si takk til Janne Kristin, for den innsatsen hun legger ned hver eneste uke.