Bogafjell G03 på Svanecup

17. april 2024

Lagnyheter
News article image

Denne helgen har Bogafjell G15 vært på Svanecup i Ålborg. Cupen endte med finaletap og sølvmedalje i b-sluttspillet.

Svanecup er en håndballcup som spilles i og rundt Ålborg. Bogafjell var satt opp i gruppe A1 gutter 16, noe som er en årsklasse høyere. Denne gruppen og A2 besto av lag på regionsnivå. Resten av lagene i cupen spilte i B1 og B2.

Laget fikk en tøff start i cupen og åpnet med å tape 28-14 for et godt Viborg HK lag. De fortsatte med en god kamp mot ØIF G16 hvor de tapte 19-23. Dagen ble avsluttet med 18-15 seier mot Hørning Håndbold og 18-18 mot Østbirk. Da sto de a poeng med Østbirk men med dårligere målforskjell. Det ble fjerdeplass og videre spill i mellompulje B.

Søndag morgen startet mellompuljespillet i flotte Gigantium arena . I mellompulje B1 var de satt opp sammen med Hørning og de to beste lagene fra grunnspillgruppe B1. Poengene mot Hørning fra dagen før tok de med seg og med seier 16-12 mot Ørum IF og 18-12 mot Øvrebø IL var laget klar for b-finalen.

I b-finalen møtte de Hisøy G15, et lag de kjenner godt fra Regionsserien her hjemme. Bogafjell fikk en tøff start og mot slutten av første omgang ledet Hisøy hele 11-3. Men etter noen flotte mål og en strafferedning stod det 12-6 til pause. Andre omgang startet godt for Bogafjell. Flere kanonredninger og en straffemiss av Hisøy førte til at det gikk hele 11min ut i omgangen før de skåret mål, samtidig som Bogafjell skåret tre. Da stod det 9-12. Derfra og ut bølget det frem og tilbake og Hisøy vant til slutt 11-14.

Bogafjellguttene var nok noe skuffet etter finaletapet, men alt i alt en meget god og kjekk turnering. Alle spillerne ga alt,skåret mål og fikk mye spilletid. Laget reiste tur retur med Fjordline fra Tananger og bodde på Klarup skole utenfor Ålborg.