Bogafjell Idrettslag

Forventninger til lagledere

Forventninger til lagledere

Lagledere har en av de aller viktigste jobbene i et idrettslag. Mye skal organiseres, kamper og spillere skal fordeles, hvem kjører med hvem, hvor og når skal vi møte, gikk fergen kvart på eller kvart over, og hvem har ballene?

Vi er utrolig stolt over engasjementet og pågangsmotet til de som tar på seg dette ansvaret i Bogafjell IL, og dere skal vite at samtlige som er tilknyttet klubben har veldig mye å takke dere for.

I forhold til kioskdrift er det også en del oppgaver som faller på laglederen.
Her er det viktig at man er ute i god tid, og at man er flink til å fordele oppgavene til foresatte på laget.
Som lagleder bestemmer du selv om du vil «peke på» hvem som skal gjøre hva, og forvente at man bytter innbyrdes om det ikke passer, eller om du vil be folk skrive seg på hvilke aktiviteter som passer best. I alle tilfeller er det viktig at informasjonen flyter godt og at alle er sikker på hvem som gjør hva, og når.

Dugnadene i forhold til kiosk fordeles på hvert enkelt lag/kull slik at man oftest har ansvaret en uke om gangen.

 • Når lagledere får beskjed om at dugnadslistene er oppdatert, så er det lagleders ansvar å finne disse på nettsiden og se når deres lag er oppsatt på dugnad.
 • Lagleder velger om han/hun vil fordele oppgavene, eller om man «melder seg på»
  Ellers kan det være smart å sette 2 personer i kiosken samtidig.
 • Lagleder har også ansvar for å fordele oppgaven med å bake kake/bakst eller annet.
  Vi ønsker å satse på sunne alternativer i tillegg til vanlige kaker, og det finnes mange gode forslag til oppskrifter på nettsiden vår. (forrige side)
  Man kan stort sett regne maks 1 fat pr. time kiosken har åpent. Et fat kan være f.eks 1 fat smurte rundstykker (ca 18-20 halve), 1 langpannekake, 1 fat med 15-20 fruktbeger eller lignende.
  Med andre ord hvis lagleder ser at man skal bemanne kiosken i 2 timer, så trenger man maks 2 fat med bakst/frukt. Hvis man har ansvar f.eks tirsdag og onsdag kan det også være smart å lage noe som kan stå en dag, så slipper man å lage nytt dersom man ikke har solgt ut alt på dag 1.

  PS. VI ØNSKER Å TILBY SUNNE ALTERNATIV, OG ØNSKER DERFOR IKKE AT DET SERVERES KAKE PÅ HVERDAGER
  Se gjerne her for inspirasjon


 • Lagleder skal også kjenne godt til alle rutiner og prosedyrer i kiosken i forhold til hvordan nettbrettet fungerer, hvor de forskjellige varene og utstyret ligger, rutiner i forhold til hygiene etc.
 • Ved spørsmål vedrørende kioskdriften, kontakt kioskansvarlig@bogafjellil.no

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift