Det er mange ting vi kunne ment mye om. Vi kunne godt argumentert for hvorfor vi mener at man kunne vært flere enn 200 mennesker på anlegget. Vi kunne også argumentert for hvorfor det kunne vært smart å stoppe all hospitering mellom lag en periode. Vi kan argumentere for at det er rart at 19 åringer på A-laget får trene som normalt mens 20 åringer ikke kan. Og det er også veldig enkelt å argumentere for at det er rart at 10 åringer kan gjøre akkurat hva de vil så lenge de er på banen, men med en gang de sitter på innbytterbenken så er det kjempeviktig at de må sitte med 1 meters avstand til bestekompisen. Men vi gjør ikke det.. Hvorfor?

Tanken bak denne strategien er enkel. Vi har stor tillit både til regjeringen, FHI, håndballforbundet, fotballforbundet og Sandnes kommune. De sitter på veldig mange biter i et stort puslespill som vi er en liten del av. Vi ser kun bildet på vår egen brikke mens kommunen og de andre ser hele bildet og gir krav, pålegg og anbefalinger helt ned på detaljnivå på hele vår virksomhet. Så når de sier det ene eller det andre som for oss kan virke merkelig eller ulogisk, så kan det ofte være for at de ser noe som vi ikke ser.

Med utgangspunkt i at vi har tillit til arbeidet disse gjør så ønsker vi heller ikke å så tvil om arbeidet ved å lage egne regler som er mildere eller strengere enn kravet. Vi gjør det vi blir bedt om, og unngår å finne opp eget krutt.

Skal vi begynne å gjøre vår egen risikovurdering og tiltak basert på smittefare så kan man godt diskutere både hvorfor vi gjør sånn og ikke sånn, men skal vi gjøre det så må vi også ta tak i den største risikoen av alle. Hver eneste uke inviterer vi hundrevis av barn og unge ned til Lyngholen for å treffe flere titalls kompiser. Hvorfor stenger vi ikke bare?

Idrettsarenaen er ekstremt viktig for barn og unge, og vi har en svært viktig rolle å fylle, både når det gjelder sportslig og ikke minst sosialt. I perioden vi er i nå er vi ganske overbevist om at regjeringen og myndighetene ikke har sportslige resultater spesielt mye i tankene. Hovedårsaken til at vi fremdeles blir bedt om å drive breddeidretten er nok den gode trygge sosiale arenaen vi kan tilby hvor vi kan holde oss i aktivitet og møte venner og ha det gøy. Det vil vi fortsette med!

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, og vår oppgave er å løse oppdraget innenfor rammene til Sandnes kommune, NFF og NHF. Og frem til nå har vi klart det på en eksepsjonelt bra måte. Vi har vært en foregangsklubb på flere områder, og når andre klubber har hatt behov for å lage rutiner og retningslinjer for å matche kravene til myndighetene så er det veldig mange klubber som har «stjålet» dette fra Bogafjell, og det er vi veldig stolt av.

Vi er også veldig stolt av alt det flotte arbeidet som gjøres av alle trenerne. Dere har løst alle utfordringer på strak arm, enten det gjelder antallsbegrensninger, logistikk ut og inn av hallen, coronafotball eller hva det skulle være. Dere ser hver enkelt spiller, og hvis det var viktig før så er det enda mer viktig nå.

Det samme gjelder alle spillerne våre. Dere har jammen vært igjennom mye rart med trenere som ber dere om å kun gå inn på den siden, parkere sykkelen der og ikke der, for all del ikke ta i ballen, og nå skal du bare late som du tar en takling for du må huske å holde avstand. Nå kan dere spille kamper, nei nå kan dere ikke allikevel, eller jo nå kan dere visst. Og alle bare smiler og gjør så godt man kan. Vi digger dere!

Kampen er ikke over. Kanskje blåser dommeren snart av etter første omgang. Da er det viktig at vi samler krefter i pausen og gjør oss klar til siste omgang. Så er det viktig at vi også bruker andre omgang til å jobbe sammen og hjelper hverandre. Ta gjerne en ekstra repetisjon på hvilke smittevernsregler som gjelder så er vi klare.

HÅND MOT HÅND – MED EN METERS AVSTAND UTEN BERØRING, men fremdeles mot nye mål!!

Med vennlig hilsen
Styret i Bogafjell IL
ved Kjell Inge Oftedal (Styreleder)