Det er viktig at man har satt seg inn i hvilke rutiner som gjelder, og hva som er viktig å huske på dersom man skal drive kiosken. Dette gjelder både for hygiene og for å kunne ha et godt salg.
Det er viktig at man møter litt før, slik at man er klar til å ha kiosken åpen og klar til å selge til avtalt tid.

 

Når man skal åpne kiosken

  • Nøkkelen til kiosken er innlåst i nøkkelboks som er festet til draget på kiosken (rett ved inngangsdøren)
    ​Koden fås av lagleder (blir byttet ofte)
  • Lås opp døren i kiosken. Denne er låst i flere omganger så du må gjerne vri rundt flere ganger før døren går opp. Klem døren inntil hvis den sitter fast.
  • Lukk nøkkelboksen og bland koden så ikke koden er tilgjengelig for uvedkommende.
  • Skru på 1 stk. lysbrytere på veggen
  • Det er viktig at alle salg blir registrert på Zettle (det lille kasseapparatet) uansett om det betalt kontant, med vipps eller med kort.
    Les mer om hvordan man bruker nettbrettet her.
  • Ta ut pølsebrød/pølser fra fryseskapet.
  • Begynn med å sette på kaffe. (egen brukerveiledning for kaffetrakter henger på veggen)
    Eller du kan se den her
  • Sett på pølsevann. (egen brukerveiledning for kokeplate henger på veggen)
  • Det finnes også et dobbelt vaffeljern (står på hyllen ved inngangsdøren)
    Det finnes også en vannkoker som kan brukes til nudler eller kakaopulver.
  • Sjekk varelageret og pass på at utvalget ser flott og fristende ut og at alle varene som står på menyen er vist frem på en god måte. Pass på at alt står på riktig plass (prislappene)
    Dette gjelder også for supporterutstyret.
  • Sett ut søppelbøttene og heng ut flagg
  • Åpne salgsluken. Den har to hasper som kan være litt strie å åpne.
    Husk å ta på låsestykket på høyre stak slik at ikke luken blåser igjen.

Å huske på underveis

  • Hvis du begynner å gå tom for varer så ligger det lager i de forskjellige skuffene.
    Eventuelt kan det også ligge noe på lageret inne i Bogafjellhallen.
  • Husk å sjekke utvendig for søppel med jevne mellomrom. Det er veldig viktig at det er rent og pent rundt oss.
  • Pass på at vi alltid holder det rent og ryddig inne i kiosken.
  • Husk å bruke engangshansker når man håndterer mat og kaker. Disse ligger på benken.
    Dersom dere er to personer kan det være smart at en håndterer kasse og penger, mens den andre håndterer mat og varer.
  • Dersom det er behov for å tømme de fastmonterte søppelbøttene rundt anlegget så åpnes bøttene med stor umbraconøkkel som henger på nøkkelknaggen ved siden av fryseskapet.
    Husk å legge denne på plass etter bruk

Når man skal stenge kiosken

  • Alle flater skal ryddes og vaskes/desinfiseres.
    Utstyr til dette ligger i skuff merket med “Renhold”
  • Gryter, kaffetrakter, vaffeljern og annet utstyr skal vaskes.
  • Alle matrester skal kastes. Det skal ikke stå noe igjen av opptinte pølser/pølsebrød, vaffelrøre e.l.
  • All sjokolade legges i riktig kjøleskuff
  • Trekk ut strømkontakten på kokeplate, vannkoker, vaffeljern etc.
  • Ta inn flagg ute.
  • Samle søppel fra søppelbøttene og kast dette i avfallsystem ved lekeplassen ved Bogafjellhallen. Nøkkelbrikke til å kunne bruke avfallsystemet kan lånes av hallvert. Dersom hallverten har gått for dagen settes søppelsekk igjen på gulvet inni kiosken.
  • Gulvet skal vaskes med engangsmopp. Det ligger mopper i skuff merket “Renhold”
    Moppestativet står ved inngangsdøren.
  • Pengeskrinet kan stå igjen på benken.
  • Lås kiosken, og lås inn nøkkelen i nøkkelboksen på utsiden. Husk å blande koden etterpå.